MEĐUNARODNI SUDIJA IZ SRBIJE PREDAVAČ NA KURSU ZA KOLEGE IZ MAKEDONIJE

Marko Živanović, međunarodni biciklistički sudija iz Beograda, prethodna tri dana bio je predavač na kursu za drumske biciklističke sudije iz Makedonije.

Kurs je održan od 14. do 16. decembra u Ohridu, a bio je namenjen ljubiteljima biciklizma koji su odlučili da se u narednom periodu oprobaju u ulozi biciklističkog sudije. Pored budućih biciklističkih sudija, kursu je prisustvovala i nekolicina aktivnih biciklističkih sudija iz Makedonije, pre svega u cilju podrške budućim kolegama, ali i radi razumevanja novina i unapređenju svog znanja. Osam kandidata je položilo ispit i ostvarilo preduslov da u narednom periodu sudi biciklističke trke, a sam kurs je od strane svih učesnika ocenjen najvišim ocenama i uz konstataciju da je kvalitet kursa bio iznad očekivanja.

„Bilo mi je veliko zadovoljstvo da prihvatim poziv Biciklističke federacije Makedonije i da svoje znanje i iskustvo podelim sa svojim kolegama iz Makedonije“, prve su reči našeg međunarodnog biciklističkog sudije.

„Kurs je protekao u veoma prijatnoj atmosferi i bila je izražena želja svih polaznika kursa da steknu nova znanja, a tokom samog kursa su mi značajno pomogli i Sasho Vančevski, Goran Mishkov i Milan Djukić, sudije iz Makedonije sa dugogodišnjim iskustvom. Iskoristio bih ovu priliku da se posebno zahvalim Sashi Vančevskom, koji je ujedno i generalni sekretar Biciklističke federacije Makedonije, a na čiji sam poziv održao ovaj kurs. Verujem da će u predstojećem periodu svi učesnici na trkama u Makedoniji biti zadovoljni radom sudija, kao i da će makedonci biti ponosni na svoje nove sudije. Na kraju, nadam se da ću uskoro biti u prilici da na biciklističkim takmičenjima sarađujem sa svojim novim kolegama i lično se uverim u kojoj meri će uspeti da stečeno znanje primene u praksi“, zaključio je Marko Živanović, naš trenutno jedini međunarodni drumski biciklistički sudija.