Marija Pavlović, ipak prva u Bugarskoj

Nakon  UCI arbitraze sudije za pistu mariji Pavlovic Srbija ipak prvo mesto na 3. Kupu Bugarske na pisti. 

Da podsetimo šta se dešavalo u Plovdivu:

Drama u Plovdivu: Čobanović pala, Mariji Pavlović izmaklo zlato

Juniorska ženska reprezentacija Srbije u Bugarskoj je učestvovala na 3. Kupu Bugarske  na pisti.

Mlada ženska reprezentacija Marija Pavlović, Dunja Čobanović, Iva Škrbić i lana Todorović sa selektorom Slobodanom Radovanovićem u okvoru priprema za nastup na Prvenstvu Evrope na pisti otputovala je na pripreme u Bugarsku i ujedno nastupila na 3. Kupu Bugarske na pisti. Stručna pomoć ii velika podrška u ovim disciplinama došla je od prof  fizičke kulture Radomira Pavlovića koji je bio Prvak velike Jugoslavije baš na pisti i ujedno osvajač medalja u svim disciplinama na pisti.

Velodrom ili kako se još zove pista je zatvorena biciklistička staza sa drvenom podlogom od Sibirskog belog bora,  duga 250 metara široka 7 metara ali sa nagibom od 13 stepeni na pravom delu i 46 stepeni u krivini. Velodrom u Plovdivu ispunjava sve standarde za evropska i svetska prvenstva i odlican je za obuku i pripremu mladih ali i vrhunskih takmičara. U Plovdivu je 2020 godine održano je i Prvenstvo Evrope na pisti.

Odlična saradnja sa Evropskom biciklističkom federacijom UEC i nacionalnim biciklističkim  savezom Bugarske koji nam je dao na korišćenje jedan broj specijalnih bicikala za pistu. Grad Plovdiv  i uprava Velodroma nam je omogućila treninge individualno korišćenje staze.

U kategoriji žena individualno disciplina Skreč to jest trka sa konačnim ciljem u zadnjem krugu nastupile su takmičarke iz Rumunije, Bugarske i Srbije. Naš tim sve bolji i uvežbaniji na tehnički veoma zahtevnoj stazi.

Od starta prvi deo trke kontrolisala je Marija Pavlović a od 20 tog do 10 krugova do kraja Dunja Čobanović dve naše odlične reprezentativke ranije višestruke prvakinje Srbije. Na 10 krugova do kraja pokušaj odvajanje bugarske takmičarke  Elizabetх Мерk koju pokušava da dostigne naša Dunja Čobanović koja je iz 4 pozicije krenula napred u beg ali je takmičarka koja se nalazila napred Elitsa Zuchormanska oštro skrenula udesno udarila Dunju Ćobanovič pedalom u prednji točak pokidala nekoliko žica i oborila Dunju Čobanović.

 Po UCI pravilima ukoliko dođe do ovakve situacije dozvoljen je popravak bicikla i povratak u trku sa maksimim 5 krugova u tehničkoj zoni. Dunja Čobanović je brzo ustala nakon pada i hrabro i u najkraćem roku je promenjen prednji točak i vraćena u trku. Nakon pada u grupi Marija Pavlović je pošla u poteru za odbeglom bugarkom Elizabetх Мерк i dostugla je na 7 krugova do kraja. Njih dve su tako vozile do 2 kruga do cilja kada se iz tehničke zone priključila još jedna bugarska takmičarka Elitsu Zuchormansku

.

.

 Po propisima Elitsa Zuchormanski je trebala da se priključi u grupu u kojoj je bila pre kvara a ne u vodeći tandem Pavlović – Merk na 500m do cilja. Odmorna Elitsa Zuchormanski  je na 300m do cilja krenula u napad i ostvarila prednost dok je samo Marija Pavlović uspela da je prati. Treću takmičarku Elizabetх Мерк je pre cilja dostigla grupa Dunje Čobanović.

Na cilju:

1. mesto  Elitsa Zuchormanski  DOLTCINI PRO TEAM

2. Mesto  Marija Pavlović SRBIJA

3.mesto Teodora Mateeva, Esetec Pikolinos team,

 6. Dunja Čobanović,                              11. Iva Škrbić

UCI arbitraža je ispravila propust sudija a evo i odgocora upućenog našem savezu, odnosno predsedniku profesoru Radomiru Pavloviću:

Hello, Mr. Pavlovich!

Your contestation is upheld, the amount from 50 EURO will be refunded to your bank account.

According to the current ranking the rider Marija Pavlovic wins the gold medal and the silver must be returned.

We can manage the exchange of the medals on the 4-th cup Bulgaria on 01 July 2023 or we can use the post ( you send us the silver, we send you the golden).

Please send us your bank account for the feee refund.

If post, please send us address and name of the recipient to send you the medal.

You can send the silver medal to:

Bulgarian Cycling Federation

Tel.:0886160198

Gyueshevo 83 Str.,

Serdika Business Center, building 2-3, Office 120

1379 Sofia, Bulgaria

Kind Regards,

Nedelya Grandebul
Bulgarian Cycling Federation

PREVOD

Zdravo, gospodine Pavloviču!

Vaš prigovor je prihvaćen, iznos od 50 eura će biti vraćen na Vaš bankovni račun.

Prema trenutnom plasmanu, takmičarka Marija Pavlović osvaja zlatnu medalju, a srebro se mora vratiti.

Možemo izvršiti razmjenu medalja na 4. kupu Bugarske 01. jula 2023. ili možemo putem pošte (vi nama šaljete srebro, mi vama šaljemo zlatno).

Molimo pošaljite nam svoj bankovni račun za povraćaj naknade.

Ako pošaljete, pošaljite nam adresu i ime primaoca da vam pošaljemo medalju.

Srebrnu medalju možete poslati na:

Bugarski biciklistički savez

Tel.:0886160198

Gyueshevo 83 ul.

Poslovni centar Serdika, zgrada 2-3, kancelarija 120

1379 Sofija, Bugarska

Srdačni pozdravi,

Nedelya Grandebul
Bugarski biciklistički savez