FRUŠKA GORA ZA KRAJ MTB MEDJUNARODNE SCENE

Pozivnica za Salkano

Kajocera MTB Kup Novi Sad

Posle velike medjunarodne trke na Petrovaradinskoj tvrdjavi u julu, Biciklistički klub Novi Sad ovog vikenda organizuje novu, etapnu trku planinskih biciklista Salkano- Kajocera MTB Kup Novi Sad na Fruškoj Gori.
Start prve etape je u petak 12. oktobra u 11sati ispred hotela “Ceptor” na Andrevlju.
Nemanja Vajs, direktor trke najavljuje:
– Trka je  u zvaničnom kaledaru UCI (Svetska biciklistička unija),  te donosi veliki broj bodova za svetsku UCI rang listu, što je jedna od najvećih atraktivnosti. Takođe trka je i u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Staza je ista i za žene i za muškarce. Trka se vozi tri dana, pobednik je onaj takmičar koji u tri dana ima najmanje vreme. Trka iziskuje fizičku pripemu, pripremu bicikla, tehničku i logističku podršku mehaničara i trenera, ali svakako i taktiku samih takmičara.  Prva etapa je 13 kilometara, druga je trka kratkog kruga oko hotela Ceptor, a treća olimpijski kros krug dužine oko 4 kilometara. Start 3. završne etape je u nedelju 14. oktobra u 11 sati, ispred hotela Ceptor ističe Vajs.
Ove godine trka se vozi u klasi 2 odnosno S2 koja pobedniku donosi 80 bodova:
– Učestvuju biciklisti iz Švajcarske, Francuske, Češke, Belorusije, Slovačke, Velike Britanije i naše zemlje. Biciklistički klub Novi Sad je od 2014. do danas organizovao i šest etapnih trka koje su u kalendaru svetske biciklističke unije UCI (Svetska biciklistička unija). U prethodnim izdanjima takmičari su bili i svetski prvaci kao što su Simon Andreasen i Jana Belomojna, a takođe u Novom Sadu trkao se i veliki broj evropskih i nacionalnih prvaka – uputio je Vajs pozivnicu za spentakl na Fruškoj Gori.