CIKLO-KROS TRKA „ŠESTODECEMBARSKI CX“ POVODOM 77. GODINA OD OSLOBOĐENJA ŠIDA

SPEKTAKL U SREMU

U nedelju, 5. decembra Šid će biti domaćin najboljim biciklistima Srbije, koji će u okviru Zimskog ciklusa ciklo-kros takmičenja ( „CX LIGA“) učestvovati na trci „Šestodecembarski CX“ koji se organizuje u čast 77 godina od oslobođenja ovog sremskog grada“ .
Ciklo-kros trke izazivaju sve veću pažnju među poklonicima ovog atraktivnog, ali veoma zahtevnog sporta, pa se očekuje veoma dobar odziv takmičara.
Staza, kružna, je pripremljena po najvišim standardima i ima dužinu od 2.050 metara. Najavljeno je učešće takmičara iz velikog broja srpskih klubova sa takmičarima u svim kategorijama.
Prvi će se na startu u 11,00 časova, pojaviti seniori i juniori. Oni će voziti po sedam krugova . Iza njih, u 11,50 sati na stazu će seniorke, juniorke i kadetkinje. Za njih je predviđena deonica od četri kruga.
Kadeti, mastersi i kategorija „Hobi“ takmičara imaće zadatak da što brže prevali pet krugova. Start ove skupine je u 12,20 časova.
Od njih srpski biciklizam veoma mnogo očekuje u skorijoj budućnosti, a oni to iz nedelje u nedelju, od trke do trke i pokazuju sjajnim vožnjama – Mlađi kadeti i poletarci startuju u 13,00 časova i pred sobom će imati dva kruga.
Takozvani „mali krug“, nešto izmenjenu i skraćenu stazu (1.100m), voziće najmlađe kategorije srpskih biciklista.
Mlađe kadetkinje i poletarci voziće , sa startom u 13,20 sati tri, a u 13,40 časova mlađi poletarci i mlađe poletarke dva mala kruga.
Organizator je Biciklistički klub „Jednota“ iz Šida i Biciklistički savez Srbije.

       

About The Author

Leave A Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Najnoviji članci

 
ZIMSKA LIGA: ODRŽAN                CIKLO-KROS U RUMI
Na izvanredno pripremljenoj stazi pokraj Borkovačkog jezera u Rumi održana je ciklo-kros trka u okviru Zimske lige. Organizatori Biciklistički klub Agrressive iz Rume i Biciklistički savez Srbije
KRAJ ZA RAJOVIĆA NA „VUELTA AL TACHIRA“
Srpski reprezentativac, biciklista italijanskog Koratek tima, Dušan Rajović, odustao je 20 kilometara pre kraja sedme etape 57. izdanja čuvene trke u Venecueli, Vuelta al Tachira.
NOVA SMENA NA VRHU „VUELTA AL TACHIRA“
Šesta deonica Vuelte Al Tachire, duga 114,10 kilometara, sa dva brdska cilja prve kategorije, smatra se ikonom ove trke. Pravom "Kraljevskom" deonicom!
RAJOVIĆ I DALJE TREĆI PO BODOVIMA
Teška peta etapa, sa dva brdska cilja prve kategorije i završnicom na drugom, 57. međunarodne trke u Venecueli, nije odgovarala sprinterima među kojima je i naš Dušan Rajović
ZIMSKA LIGA CIKLO-KROS RUMA 2022.
Start i cilj je u nedelju, 23. januara, kod restorana „Borkovac“. Mlađe kategorije će se takmičiti na krugu dužine 650 metara a starije na velikom krugu dužine 2.480 metara.
RAJOVIĆ I SPRINTERI ČEKAJU SVOJU ŠANSU
Četvrta etapa venecuelanske trke "Vuelta al Tahira" donela je prema očekivanjima radost vozačima, specijalistima za brdo. Glavnu reč su vodili kolumbijski vozači pa je žuta majica ponovo promenila vlasnika.
KEVEDO „PRESVUKAO“ RAJOVIĆA
VENECUELANSKI biciklista Havijer Kuvedo (30),, pobedom u trećoj etapi 57. "Vuelta al Tahira" preuzeo je i vođstvo u generalnom plasmanu od našeg reprezentativca Dušana Rajovića
RAJOVIĆ BLISTA U VENECUELI!
Srpski reprezentativac Dušan Rajović, biciklista italijanskog profi tima "Koratek" pobedio je u drugoj etapi i sada vodi u generalnom plasmanu međunarodne biciklističke trke u Venecueli!