BICIKLISTIMA SPUTNJIKA 13 MEDALJA U ĆIĆEVCU

U organizaciji Biciklističkog kluba Sputnjik, opštine Ćićevac i BSS, na izazovnoj stazi u blizini Stalaća, u nedelju je održan treći MTB Kup Srbije.

(Sve detalje možete pogledati OVDE)


Dr Mirjana Krkić predsednik opštine Ćićevac , Radomir Pavlović (levo) predsednik BSS i Zoran Jelić organizator BK Sputnjik

Najbolji timski rezultat postigle su 3 ekipe BK SPUTNJIK i to kadeti, poletarke i mlađi poletarci koji su ubedljivo osvojili zlatne medalje ispred svojih konkurenata. Iako bez najboljeg Bogdana Angelovskog koji je ovog vikenda nastupao za kadetsku reprezentaciju Srbije na etapnoj trci u Češkoj, mladi Stefan i Igor Davidov su osvajanjem srebrne i bronzane medalje doneli prvu radost najboljem valjevskom klubu. Poletarke – Natalija Tošić i Natalija Kulinčević i mlađi poletarci Sava Starčević i Stefan Simović su osvajanjem istih mesta kao njihovi stariji drugovi doneli još dva timska zlata za BK SPUTNJIK. Na drugom mestu mlađekadetsku trku završila je i Mila Starčević dok su bronzane medalje pripale i Nikoliji Kulinčević i ekipama BK Sputnjik u konkurenciji mlađih kadeta i poletaraca.


Sa ukupno osvojenih 13 medalja, Valjevci su bili jedan od najuspešnijih klubova na ovom takmičenju kojem su dobrom organizacijom, inovativnim idejama i obezbeđenim velikim fondom nagrada dali poseban pečat i pozitivni impuls za razvoj biciklizma.

Posebno je impozantan broj prijavljenih od čak 202 takmičara u svim kategorijama što predstavlja mali rekord po broju učesnika u našem najmasovnijem takmičenju.
I ostali članovi BK SPUTNJIK su na ovoj trci ostvarili solidne rezultate. Izuzetno borbena bila je Đurđa Nedeljković koja je osvojila četvrto mesto, Anastasija Tošić je bila peta, a Pavle Tošić, Marko Ćesarević, Lazar Angelovski, Đorđe Pavić i Dimitrije Jezdić su ostvarili plasmane u sredini čime su dali značajne doprinose u osvajanju medalja u ekipnim konkurencijama.
Poseban kuriozitet je što su predstavnici BK Sputnjik, velikim zalaganjem roditelja i ostalih srodnika i prijatelja, na ovaj MTB Kup Srbije došli sa čak 11 vozila pa su svojim brojnošću od skoro 50 učesnika bili najbrojniji tim među 25 timova iz Srbije.

Naročito je veliku pažnju, odobravanje i pozitivne komentare privukla ideja organizatora da sve osvajače medalja, po ugledu na čuvenu biciklističku trku Pariz-Rube, nagradi sa poklonom sponzora – ciglane Mladost Leskovac -RJ Stalać i to ciglom koja je posebno pripremljena za ovu priliku da odgovarajućim logom i pratećom pločicom što je podržao i predsednik BSS Radomir Pavlović koji je i učestvovao u ovom iznenađenju koje je zasigurno obradovalo sve takmičare koji su se našli na pobedničkom postolju.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

       

About The Author

Leave A Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Najnoviji članci

 
KADETI SRBIJE NA PRAVOM PUTU
Reprezentacija Srbije je učestvovala od 6. do 8. maja na Trci mira u Češkoj. Pogledajte detaljan izveštaj.
JUNIORI OPET NA VELIKOJ SCENI
Reprezentacija srbije voziće trke za Kup Nacija u Francuskoj i Švajcarskoj
VELIKA NAGRADA SUBOTICE -14. MAJA 2022.
Biciklistički savez Srbije I Biciklistički klub Spartak organizuju trku za Kup Srbije
REZULTATI 2. KUPA BEOGRADA I GENERALNI PLASMAN
Pogledajte rezultate 2.Kupa Beograda i generalni plasman posle dva nadmetanja
PROMO TRKA ZA MLADE  „TOUR DE FRUŠKE“
Organizator je Udruženje građana "Tour de Fruška" i novosadski biciklistički klub "Inviktabike".
JELENA ERIĆ PETA NA NAVARI
Nastavlja se uspešni niz naše reprezentativke, članice sjajne ekipe iz Španije Movistara
BICIKLISTIMA SPUTNJIKA 13 MEDALJA U ĆIĆEVCU
Posebnu zahvalnost biciklisti odaju predsednici SO Ćićevac dr Mirjani Krkić i njenim saradnicima
JUNIORI – NAŠ PONOS I DIKA
Mihajlo Stolić osvojio je novo 5. mesto na SVETSKIM KUPOVIMA (vec 3x u TOP5), jos jednom potvrdivsi svetsku klasu.